Assortiment Tibelly luifeldoeken

Zonneschermdoek.be werkt exclusief met zonweringdoek van Tibelly. Tibelly heeft jarenlange ervaring op het gebied van het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardig acryldoek. Klik hieronder op deze pagina de gewenste doekkleur aan en deze wordt automatisch op het zonnescherm geprojecteerd.

effen

gestreept

Wat is een volant?

Een volant is een strook doek onderaan de voorzijde van een zonnescherm. De volant houdt laagstaand zonlicht tegen en maakt een zonnescherm helemaal compleet. Er bestaan verschillende soorten volants; van traditionele golf tot eenvoudig rechthoekig.

Zonneschermdoek.nl biedt beide soorten volants aan. U kunt een keuze maken uit een golvende of rechte volant. Prijstechnisch maakt dit geen verschil. Er bestaan verschillende volant hoogtes (25cm, 30cm en 35cm) die u bij stap 3 kunt selecteren.

Hoe meet ik mijn zonweringdoek op?

Meet de hoogte of uitvalmaat van het zonweringdoek als het doek helemaal slap hangt. In sommige gevallen (zeker bij knikarmschermen) zit er een extra slag doek op de rol van de bovenbuis. De functie van dit extra stuk doek is dat het de speling op het zonneschermdoek ten goede komt. Het doek staat hierdoor niet constant strak en onder spanning als deze helemaal uit is. Het is dus van belang om dit extra stuk ook mee te nemen bij het opmeten van het zonweringdoek. Vaak is dit een kwestie van schatten.

Meestal heeft een zonneschermdoek een standaard uitvalmaat van 1.60m, 2.00m, 2.50m of 3.00m. Indien u bijvoorbeeld een uitvalmaat van 2.35m of 2.40m meet en u ziet nog een stuk zonneschermdoek op de rol van de bovenbuis zitten, dan kunt u er vanuit gaan dat de definitieve uitvalmaat in dit geval 2.50m betreft.

Bekijk onze video over het opmeten van een zonweringdoek:

Wat zijn doekpezen?

Aan beide kanten van het doek zit een kunststof of aluminium doekpees (in de buis). Bij het confectioneren van het doek worden er aan beide kanten twee zoomen genaaid. In deze zomen is een kleine opening gecreëerd (aan 1 kant), waarin u de doekpees kunt schuiven. In het nieuwe zonweringdoek kunt u de bestaande doekpezen uit het oude doek weer gemakkelijk hergebruiken.

Soms zijn kunststof doekpezen versleten. Indien gewenst kunt u daarom nieuwe doekpezen bijbestellen (5 of 6mm). Met een schuifmaat kunt u de doorsnede van de bestaande doekpees opmeten.

Bekijk onze video over het opmeten van de doekpeesdikte:

Levertijd

De levertijd van een op maat gemaakt Tibelly zonweringdoek bedraagt op dit moment 2 tot 3 weken. Levering vindt plaats door heel Nederland en België. Wij bellen of e-mailen u voorafgaand aan de bezorging van uw bestelling. Zo weet u precies wanneer u uw nieuwe zonneschermdoek kunt verwachten.

Verzending

Uw nieuwe zonneschermdoek wordt geleverd door een transportbedrijf. Het zonweringdoek wordt op een koker gerold, zodat er geen kreuken of vouwen ontstaan.